Sun. Jul 12, 2020
ћирилица /latinica

Opština demantuje tvrdnju da slijedi uništavanje parka “Sunce”

Izvor: Opština Istočno Novo Sarajevo

Opštinska uprava opštine Istočno Novo Sarajevo, demantuje neistinite izjave pojedinaca i grupa koji pokušavaju podmetnuti tezu, da nam slijedi uništavanje parka „Sunce“ i postojećeg zelenila u njemu.

Nedavno usvojene izmjene Regulacionog plana “Centar 1” dostupne su svakom zainteresovanom sugrađaninu naše opštine, i predstavljaju dovoljnu osnovu za naš demanti. Sve ostale kvalifikacije sa kojima se ovih dana izlazi u javnost, nažalost, predstavljaju samo uvod u političku borbu koja se priprema za predstojeće lokalne izbore.

Opštinska uprava opštine Istočno Novo Sarajevo neće ulaziti u takvu vrstu konfrontacije koja pokušava da se stvori neistinitim tvrdnjama.

Nasuprot tome, Opštinska uprava u kontinuitetu ulaže sredstva u unapređenje bezbjednosti i zaštitu ovog parka, kroz postavljanje nove savremene LED rasvjete i zamjene postojećih kugli, koje je nemar pojedinaca uništavao.

Takođe, preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ a.d. Istočno Novo Sarajevo uskoro će izvršiti rekonstrukciju postojeće javne česme u parku „Sunce“, a Opštinska uprava postaviće bistu narodnom heroju Slobodanu Principu – Selji, kao znak sjećanja na naziv kasarne JNA, na kojoj je ovaj dio opštine nastao.

Filter 2019