Sun. Jul 12, 2020
ћирилица /latinica

Fond finansira zdravstvene usluge za sve građane dok traje vanredno stanje

Izvor: Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske sve dok traje vanredna situacija i vanredno stanje u Republici Srpskoj finansira zdravstvene usluge za sve građane – bez izuzetka u javnim zdravstvenim ustanovama.  To znači da su do tada svi građani zdravstveno osigurani i ne moraju da dolaze u poslovnice Fonda da ovjeravaju zdravstvene knjižice.

Podsjećamo da Fond od 13. marta prateći mjere i preporuke Vlade RS u cilju sprečavanja širenja virusa korona za svo stanovništvo (osigurane i neosigurane) finansira zdravstvene usluge bez ovjeravanja zdravstvenih knjižica.

Fond će, po ukidanju vanrednog stanja, usluge iz obaveznog zdravstvenog osiguranja pružati u punom kapacitetu (neposrednim kontaktom)  uz poštovanje higijensko- epidemioloških mjera.

Napominjemo da se finansiranje zdravstvenih usluga odnosi na sve građane, kao i  na one koji su ranije po osnovu nezaposlenosti bili prijavljeni na zdravstveno osiguranje, a još uvijek nisu regulisali svoj status.

Takođe, pozivamo sve građane, bez obzira na ublažavanje restriktivnih mjera da se pridržavaju svih propisanih odluka uz obavezu odgovornog ponašanja, a sve u cilju sprečavanja daljeg širenje virusa korona u zajednici.

Osim toga, ukoliko ne postoji preka potreba, molimo osiguranike da ne dolaze u Fond, jer sve informacije o radu Fonda i pravima iz obaveznog zdravstvenog osiguranja mogu da dobiju od naših zaštitnika prava koji su imenovani u svim opštinama Republike Srpske. Imena i prezimena sa brojevima telefona zaštitnika prava dostupni su  na internet stranici Fonda, a možete za više informacija pozvati i centralni broj telefona zaštitnika prava 051 226 870. 

Filter 2019