Sat. Jul 11, 2020
ћирилица /латиница

Фонд финансира здравствене услуге за све грађане док траје ванредно стање

Извор: Фонд здравственог осигурања Републике Српске

Фонд здравственог осигурања Републике Српске све док траје ванредна ситуација и ванредно стање у Републици Српској финансира здравствене услуге за све грађане – без изузетка у јавним здравственим установама.  То значи да су до тада сви грађани здравствено осигурани и не морају да долазе у пословнице Фонда да овјеравају здравствене књижице.

Подсјећамо да Фонд од 13. марта пратећи мјере и препоруке Владе РС у циљу спречавања ширења вируса корона за сво становништво (осигуране и неосигуране) финансира здравствене услуге без овјеравања здравствених књижица.

Фонд ће, по укидању ванредног стања, услуге из обавезног здравственог осигурања пружати у пуном капацитету (непосредним контактом)  уз поштовање хигијенско- епидемиолошких мјера.

Напомињемо да се финансирање здравствених услуга односи на све грађане, као и  на оне који су раније по основу незапослености били пријављени на здравствено осигурање, а још увијек нису регулисали свој статус.

Такође, позивамо све грађане, без обзира на ублажавање рестриктивних мјера да се придржавају свих прописаних одлука уз обавезу одговорног понашања, а све у циљу спречавања даљег ширење вируса корона у заједници.

Осим тога, уколико не постоји прека потреба, молимо осигуранике да не долазе у Фонд, јер све информације о раду Фонда и правима из обавезног здравственог осигурања могу да добију од наших заштитника права који су именовани у свим општинама Републике Српске. Имена и презимена са бројевима телефона заштитника права доступни су  на интернет страници Фонда, а можете за више информација позвати и централни број телефона заштитника права 051 226 870. 

Filter 2019