Fri. Jul 10, 2020
ћирилица /latinica

Vrtić “Patrijarh Pavle” počinje sa radom sljedeće nedjelje

Izvor: Srna

Direktor vrtića “Patrijarh Pavle” u Istočnom Novom Sarajevu Nikola Ašanin izjavio je Srni da se trenutno vrše pripreme, da bi ova ustanova mogla da počne sa radom u ponedjeljak, 18. maja.

“Kontaktirali smo roditelje djece upisane u vrtić, njih 160, i za polazak u maju prijavljeno je 47 djece. Radno vrijeme ćemo naknadno utvrditi, sve zavisi od potreba roditelja, ali pokušaćemo da ga maksimalno skratimo u skladu sa mogućnostima”, rekao je Ašanin.

On je napomenuo da je ustanova dobila odobrenje osnivača za početak rada i da se vrši dezinfekcija, te obezbjeđuju sredstava potrebna za nesmetano obavaljanje djelatnosti, a sve prema uputstvima za rad predškolskih ustanova koje je izdao Institut za javno zdavstvo Republike Srpske.

“Radnici će prije početka rada ustanove izvršiti redovne sanitarne preglede u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, a trenutno se i sa Institutom razgovara o tesiranju na kovid-19”, naveo je Ašanin.

Zbog pojave virusa korone, redovan rad vrtića je prekinut, ali su vaspitači druženje sa mališanim nastavili putem “Fejsbuk” stranice, gdje su pripremali različite vaspitno-obrazovne aktivnosti i igrice, da bi što lakše prebrodili ovu situaciju, a djeca su redovno izvrašavala obaveze, te urađene zadatke slala vaspitačima putem društvenih mreža.

Na području Istočnog Sarajeva, pojedini privatni vrtići sa radom su počeli danas, uz pridržavanje propisanih mjera.

Filter 2019