Sun. Jul 12, 2020
ћирилица /latinica

Kafa i šišanje za sugrađane kao znak podrške otvaranju ugostiteljskih objekata i frizerskih salona

Izvor: Opština Istočno Novo Sarajevo

U opštini Istočno Novo Sarajevo, kao i u drugim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj, sutra 11.05.2020.godine, nakon 55 dana od obustave rada, izazvane pandemijom virusa korona (COVID-19), sa radom počinju ugostiteljski objekti (kafići i restorani), frizerski i kozmetički saloni, kao i druge djelatnosti čiji je rad bio onemogućen u cilju sprječavanja širenja virusa i smanjenja socijalnih kontakata.

U našoj opštini registrovana su i posluju 123 ugostiteljska objekta, kao i 48 frizerskih salona. Ukupan broj registrovanih preduzetničkih djelatnosti u opštini Istočno Novo Sarajevo je 420. Time predstavljamo lokalnu zajednicu sa najvećim brojem registrovanih preduzetničkih djelatnosti po glavi stanovnika u Republici Srpskoj.

Ovi podaci govore o značajno razvijenoj oblasti mikro i malih biznisa u našoj lokalnoj zajednici koja zapošljava veliki broj naših sugrađana.

S tim u vezi, za opštinsku upravu opštine Istočno Novo Sarajevo, ali i za sve naše sugrađane, jako je bitno da ove djelatnosti počinju sa radom, ali uz pridržavanje svih preporuka i mjera za obavljanje procesa rada, koje je izdao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Opštinska uprava opštine Istočno Novo Sarajevo priprema Program mjera podrške privrednom sektoru opštine Istočno Novo Sarajevo u cilju ublažavanja negativnih efekata uticaja virusa korona na njihovo poslovanje. Znajući da je privredni sektor pretrpio i trpi značajne štete, a uvažavajući budžetske mogućnosti naše opštine, ovaj Program će biti višegodišnji, i usvojiće ga skupština opštine Istočno Novo Sarajevo.

Kao znak simbolične podrške početku rada ugostiteljskih objekata i frizerskih salona, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić, će sutra, iz svog ličnog primanja, u svim ugostiteljskim objektima na području opštine i svim frizerskim salonima, da omogući prvih 10 besplatnih kafa i prvo šišanje našim sugrađanima, u svakom od ovih objekata.

Ističemo da su se građani opštine Istočno Novo Sarajevo u prethodna dva mjeseca u potpunosti pridržavali mjera Republičkog i opštinskog štaba za vanredne situacije, kao i da se rad svih javnih ustanova i institucija odvijao uobičajeno i bez zastoja, te da spadamo u red lokalnih zajednica na čijoj teritoriji nije bilo oboljelih stanovnika. Molimo građane, da se u vremenu postepenog ublažavanja mjera zabrane, pridržavaju svih datih preporuka, i što je najbitnije poštuju pravila držanja socijalne distance, nošenja zaštitne opreme, ne okupljaju se na javnim mjestima, i poštovanje svih ostalih instrukcija, kako bi zdravlje svih nas i dalje ostalo neugroženo.

Filter 2019