Fri. Jul 10, 2020
ћирилица /latinica

Staša Košarac ponudio ostavku

Izvor: Glas Srpske

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Staša Košarac stavio je svoj mandat na raspolaganje predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji nakon lavine negativnih komentara povodom njegovog prisustva zabavi u Sarajevu.

Košarac je naveo da je zbog neodgovornog i nepromišljenog postupka sam spreman snositi sve sankcije koje mu izrekne stranka SNSD.

“Nakon veoma negativnih reagovanja javnosti i mnogih građana, te kritika koje su mi upućene od predsjednika SNSD-a gospodina Milorada Dodika, ali i mojih brojnih stranačkih i parlamentarnih kolega, spreman sam da ponudim ostavku i svoj mandat stavim na raspolaganje predsjedavajućem Savjeta ministara, gospodinu Tegeltiji”, naveo je Košarac u izjavi koju je objavio na “Tviteru”.

On je još jednom uputio izvinjenje građanima Republike Srpske, cijele BiH i posebno svojim glasačima za neodgovorno ponašanje u veoma teškim danima za sve građane.

“Prethodna dva dana sam izbjegavao svaki nepotreban kontakt, a od danas popodne se nalazim u kućnoj samoizolaciji u Istočnom Sarajevu, pa ću narednih 14 dana ispunjavati radne obaveze i dogovorene sastanke onlajn radom od kuće. Svoj posao sam i do sada obavljao savjesno i odgovorno, bez ikakvih propusta i afera ili kritika javnosti, u interesu svih građana BiH i tako ću i nastaviti do konačne odluke mojih pretpostavljenih”, naglasio je Košarac.

Policija Kantona Sarajevo prekinula je 4. maja privatnu zabavu u restoranu “Golf klub” u Sarajevu i vlasniku objekta, kao i prisutnim licima, izdala prekršajne naloge u skladu sa zakonom.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je ranije Srni da je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac prisustvom privatnoj zabavi u Sarajevu na kojoj nisu ispoštovane važeće zaštitne mjere i preporuke tokom epidemije virusa korona napisao kraj svog političkog puta, te da u tom pogledu nema nikakve dileme.

Filter 2019