Wed. Jul 15, 2020
ћирилица /латиница

Сташа Кошарац понудио оставку

Извор: Глас Српске

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ Сташа Кошарац ставио је свој мандат на располагање предсједавајућем Савјета министара Зорану Тегелтији након лавине негативних коментара поводом његовог присуства забави у Сарајеву.

Кошарац је навео да је због неодговорног и непромишљеног поступка сам спреман сносити све санкције које му изрекне странка СНСД.

“Након веома негативних реаговања јавности и многих грађана, те критика које су ми упућене од предсједника СНСД-а господина Милорада Додика, али и мојих бројних страначких и парламентарних колега, спреман сам да понудим оставку и свој мандат ставим на располагање предсједавајућем Савјета министара, господину Тегелтији”, навео је Кошарац у изјави коју је објавио на “Твитеру”.

Он је још једном упутио извињење грађанима Републике Српске, цијеле БиХ и посебно својим гласачима за неодговорно понашање у веома тешким данима за све грађане.

“Претходна два дана сам избјегавао сваки непотребан контакт, а од данас поподне се налазим у кућној самоизолацији у Источном Сарајеву, па ћу наредних 14 дана испуњавати радне обавезе и договорене састанке онлајн радом од куће. Свој посао сам и до сада обављао савјесно и одговорно, без икаквих пропуста и афера или критика јавности, у интересу свих грађана БиХ и тако ћу и наставити до коначне одлуке мојих претпостављених”, нагласио је Кошарац.

Полиција Кантона Сарајево прекинула је 4. маја приватну забаву у ресторану “Голф клуб” у Сарајеву и власнику објекта, као и присутним лицима, издала прекршајне налоге у складу са законом.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је раније Срни да је министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац присуством приватној забави у Сарајеву на којој нису испоштоване важеће заштитне мјере и препоруке током епидемије вируса корона написао крај свог политичког пута, те да у том погледу нема никакве дилеме.

Filter 2019