Wed. Jul 15, 2020
ћирилица /латиница

Осликан мурал посвећен доктору Лазићу (ВИДЕО)

Извор: СРНА

На Палама је осликан мурал посвећен хирургу Миодрагу Лазићу који је у прошлом рату спасавао животе у Републици Српској и Републици Српској Kрајини.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је мурал посвећен доктору Лазићу најмање што су Паљани могли да учине, те похвалио умјетника Младена Савића који је насликао мурал, као и Савјет младих који је то иницирао, обезбиједио услове и набавио материјал.

“Мурал треба да буде посвећен не само доктору Лазићу него свим докторима који су стајали на бранику отаџбине, спашавали рањенике и дали велики допринос за стварање Републике Српске”, нагласио је Југовић.

Аутор мурала Младен Савић рекао је да је израда трајала осам дана због лоших временских прилика, те да највише времена одузима постављање саме скице на површину која је била висока осам и широка шест метара.

Предсједник Савјета младих Пале Kристина Kовач рекла је да се нада да ће грађани Пала бити поносни што се мурал посвећен доктору Миодрагу Лазићу налази у овој локалној заједници.

Она је истакла да је ова невладина организација жељела да ода признање за све оно што је доктор Лазић урадио за српски народ у одбрамбено-отаџбинском рату.

Предсједник Скупштине Савјета младих Лука Цицовић захвалио је становницима стамбене зграде који су дали сагласност за осликавање мурала на згради.

Ратни хирург Миодраг Лазић /65/ преминуо је 14. априла у Нишу од посљедица вируса корона.

Лазић је као хирург учествовао у пробоју коридора у јуну 1992. године, а потом се добровољно јавио у ратну болницу “Kоран” на Палама.

Један је од оснивача Ратне болнице “Жица” у Блажују код Сарајева, на првој линији фронта. У тој здравственој установи остао је 40 мјесеци и обавио више од 3.500 операција.

Filter 2019