Sat. Jul 11, 2020
ћирилица /latinica

Za Đurđevdan policijski čas od 15 časova, a od 11. maja dozvoljen rad većine subjekata

Autor: Glas Srpske

Radovan Višković, premijer RS, rekao je da je Republički štab za vanredne situacije donio odluku da se zabrani kretanje u Republici Srpskoj u periodu od 15 časova 6. maja do 7. maja ujutro u pet sati.

Višković je rekao da će od 7. maja policijski čas počinjati u 22 sata i završavati u pet ujutro.

Štab je, uz preporuke struke, donio odluku da od sutra nije obavezno nošenje rukavica na javnom prostoru, ali ostaje obaveza da se nose u zatvorenom prostoru, a obaveza nošenja maski ostaje na snazi.

“Uvažavajući zahtjeve starijih od 65 godina, dozvoljava se kretanje od sedam do 13 časova svakim danom”, naveo je Višković.

“Od 11. maja biće dozvoljen rad, uz poštivanje propisanih mjera, frizerskih i kozmetičkih salona, kafića, roštiljnica, javnog prevoza lica na područnim i republičikm autobuskim linijama, ustanova predškolskog obrazovanja, privatnih stomatoloških ordinacija, fitnes-centara, auto-škola, restorana, priređivača igara na sreću i teretana na otvorenom”, rekao je novinarima Višković nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

On je napomenuo da nije data saglasnost za rad hotela, hostela i bioskopa, pozorišta, dječijih igraonica, kao i rad profesionalnih sportskih kolektiva.

Višković je istakao da je donesena i odluka da sutra bude zabrana kretanja od 15.00 do četvrtka, 7. maja u 5.00 časova.  

Filter 2019