Wed. Jul 15, 2020
ћирилица /латиница

За Ђурђевдан полицијски час од 15 часова, а од 11. маја дозвољен рад већине субјеката

Аутор: Глас Српске

Радован Вишковић, премијер РС, рекао је да је Републички штаб за ванредне ситуације донио одлуку да се забрани кретање у Републици Српској у периоду од 15 часова 6. маја до 7. маја ујутро у пет сати.

Вишковић је рекао да ће од 7. маја полицијски час почињати у 22 сата и завршавати у пет ујутро.

Штаб је, уз препоруке струке, донио одлуку да од сутра није обавезно ношење рукавица на јавном простору, али остаје обавеза да се носе у затвореном простору, а обавеза ношења маски остаје на снази.

“Уважавајући захтјеве старијих од 65 година, дозвољава се кретање од седам до 13 часова сваким даном”, навео је Вишковић.

“Од 11. маја биће дозвољен рад, уз поштивање прописаних мјера, фризерских и козметичких салона, кафића, роштиљница, јавног превоза лица на подручним и републичикм аутобуским линијама, установа предшколског образовања, приватних стоматолошких ординација, фитнес-центара, ауто-школа, ресторана, приређивача игара на срећу и теретана на отвореном”, рекао је новинарима Вишковић након сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације.

Он је напоменуо да није дата сагласност за рад хотела, хостела и биоскопа, позоришта, дјечијих играоница, као и рад професионалних спортских колектива.

Вишковић је истакао да је донесена и одлука да сутра буде забрана кретања од 15.00 до четвртка, 7. маја у 5.00 часова.  

Filter 2019