Mon. Nov 30, 2020
ћирилица /latinica

Pale će uskoro krasiti mural posvećen doktoru Laziću

Autor: FILTER/V.Č.

U Palama je u toku oslikavanje murala u čast doktoru Miodragu Laziću.

Mural će krasiti jednu od zgrada u ulici Milana Simovića,a ideju za ovakav projekat pokrenuli su članovi Savjeta mladih Pale.

Završetak oslikavanja murala planiran je za sljedeću sedmicu.

Predsjednik skupštine Savjeta mladih Pale, Luka Cicović, kaže da je ovo samo mali vid zahvalnosti legendarnom doktoru Lazića.

-Želim prije svega da izrazim duboko saučešće porodici Lazić. Pored toga da se zahvalim zajednici etažnih vlasnika koji su dali saglasnost za crtanje murala, preduzeću Pale Stan i naravno opštinskoj upravi na čelu sa načelnikom Boškom Jugovićem koji su podržali ovu inicijativu. Oslikavanjem murala želimo da doktoru Lazi odamo počast za sve što je uradio na našim prostorima, jer je on spašavao naše roditelje, stričeve, ujake u odbrambeno- otadžbinskom ratu. Mi kao mladi ljudi osjećamo se i dužnim da radimo ove stvari za naše srpske heroje. U narednom periodu ćemo se zalagati da posvetimo još neke murale onim ljudima koji su zadužili ovaj narod, a jedan od njih je i Srđan Knežević- izjavio je Cicović za FILTER i time najavio da ovo neće biti jedini mural u Palama posvećen srpskim herojima iz proteklog rata.

Predsjednik Savjeta mladih Pale, Kristina Kovač, zahvalila se mladom umjetniku iz Istočnog Novog Sarajeva, Mladenu Saviću, koji će biti autor murala.

-U želji da se izrazi zahvalnost doktoru Miodragu Laziću, koji je u toku rata nesebično pomagao našim sugrađanima i kao dobrovoljac najljepše dane svog života posvetio toj humanoj misiji, Savjet mladih Pale je pokrenuo inicijativu za postavljanje murala u znak trajnog sjećanja i zahvalnosti za sva dobročinstva koje je uradio doktor Lazić. Ovim gestom mladi Opštine Pale su pokazali da će čuvati sjećanje na doktora Lazića i uspomenu na njegova dobra djela prenositi na nove naraštaje. Članovi Savjeta mladih Pale se zahvaljuju i predstavnicima lokalnih vlasti koji su podržali ovu ideju i pomogli u prikupljanju dozvola i sredstava za realizaciju ovog projekta-izjavila je Kovačeva.Filter 2019