Mon. Nov 23, 2020
ћирилица /латиница

Финансирање здравствених услуга продужено до 11. маја

Извор: РТРС

Фонд здравственог осигурања Републике Српске, у складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације, донио је одлуку да продужи финансирање здравствених услуга у јавним здравственим установама за све грађане (осигуране и неосигуране) до 11. маја ове године.

То значи да су до тада сви грађани здравствено осигурани и не морају да долазе у пословнице Фонда да овјеравају здравствене књижице

Фонд од 13. марта ,пратећи мјере и препоруке Владе Републике Српске у циљу спречавања ширења вируса корона, за сво становништво финансира здравствене услуге без овјеравања здравствених књижица.

То је сада продужено до 11. маја, а Фонд ће и даље пратити епидемиолошке смјернице и упутства надлежних и у вези са тим доносити адекватне мјере предострожности.

Из Фонда напомињу да се финансирање здравстевних услуга односи на све грађане, као и на оне који су раније по основу незапослености били пријављени на здравствено осигурање, а још увијек нису регулисали свој статус.

Они још једном апелују на грађане да без преке потребе не долазе у пословнице Фонда и да сачекају са предајом документације која није хитна, попут захтјева за рефундацију и слично како би се избјегле гужве и већи број окупљања људи на једном мјесту. Такође, позивају све грађане да поштују епидемилошке мјере, посебно оне које се односе на ношење заштитних маски и рукавица, а све у циљу сузбијања вирусних инфекција.

Све информације о здравственом осигурању и о раду Фонда уопште корисници могу да добију од заштитника права на број 051 226 870 и путем мејла zastitnik.prava@zdravstvo-srpske.org.

Filter 2019