Tue. Nov 24, 2020
ћирилица /latinica

KOJIĆ: Redovno očitanje vodomjera, nema prekida u isporuci vode

Izvor: SRNA

Direktor preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Pale Dejan Kojić rekao je da ovo preduzeće ima oko 8.230 potrošača, a za račune koje su izdali u martu dobili su 42 prigovora, što je sasvim uobičajeno.

“Naša služba je izvršila redovno očitanje mjerila. Prilikom svakog očitanja imamo od 30 do 60 prigovora. Komisija je od srijede do petka obišla sva lica koja su uložila prigovore, a pravna služba piše odgovore na prigovore koje će poslati potrošačima. Ima nekih osnovanih prigovora koje rješavamo, a neosnovani dio odbijamo”, izjavio je Kojić.

On je naveo da se potrošnja vode za privredu obračunava svaki mjesec, a za stanovništvo tromjesečno, dodavši da se cijena vode nije mijenjala od 2015. godine i iznosi 0.80 feninga po kubiku.

Kojić je istakao da je kod pojedinih potrošača povećana potrošnja vode zbog neispravnih unutrašnjih vodovodnih instalacija i smatra da zbog dužeg boravaka građana u kućama i stanovima zbog virusa korona računi znaju biti veći.

On je naglasio da na području opštine za sada nema prekida u isporuci vode, ali da izdašnost izvorišta nije ni blizu kao što je bilo prethodnih godina u aprilu, s obzirom na to da je malo padavina, te se može očekivati da bude krize u vezi sa isporukom vode.

“Činimo sve da građani budu zadovoljni i da ne bude redukcije vode jer smo zadnje tri godine radili na smanjenju gubitaka. To je rezultiralo da, izuzev mjesne zajednice Mokro, Pale nisu imale redukciju vode”, rekao je Kojić.

Filter 2019