Sun. Sep 27, 2020
ћирилица /латиница

Нагло ублажавање мјера могло би погоршати епидемиолошку ситуацију

Image by Monika Schröder from Pixabay

Извор: СРНА

Главни координациони тим указао је данас на повећан број заражених лица вирусом корона у Републици Српској у протеклих неколико дана, те оцијенио да би нагло ублажавање или укидање појединих мјера могло погоршати епидемиолошку ситуацију.

Главни координациони тим због тога је позвао грађане на додатну дисциплину и одговорност у наредним данима, те да се стриктно придржавају свих прописаних хигијенских мјера које се односе на обавезно ношење маски и рукавица у јавном простору, одржавање физичке дистанце од два метра, те забрану окупљања у групама које чине више од три лица, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

На састанку је изражено незадовољство због ублажавања мјера у Федерацији БиХ које се односе на укидање локалних карантина, јер, како је наглашено, то није била координисана активност, чиме се повећава могућност погоршања епидемиолошке ситуације у Републици Српској.

У саопштењу се наводи да ће Главни координациони тим наставити континуирано да прати епидемиолошку ситуацију у Српској, те да очекује да би у првој половини маја, уколико не буде погоршана епидемиолошка ситуација, могло бити разматрано укидање ванредног стања на територији Српске.

Главни координациони тим чине предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија и министар здравља и социјалне заштите Српске Ален Шеранић.

Filter 2019