Sun. Sep 27, 2020
ћирилица /latinica

DOBROVOLJNI DAVAOCI: Krv mora da čeka pacijenta, a ne obratno

Autor: FILTER

Služba za transfuziologiju u Bolnici Srbija u saradnji sa Udruženjem dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije, organizovala je danas akciju dobrovoljnog davanja krvi. Više od 50 dobrovoljnih davalaca prijavilo se za vanrednu akciju, kako bi se zalihe krvi u Bolnici Srbija dovele na zadovoljavajuću rezervu.
Zalihe krvi u Bolnici Srbija postoje, ali su smanjene. Smanjen je broj dobrovoljnih davalaca, jer cijela situacija sa pojavom virusa korona utiče na ljude i oni se boje, mada za to nema razloga, kažu u bolnici.

Mi zaista vodimo računa i o distanci i o dezinfikovanju prostora i opreme. Neka svi pomisle na to da krv mora da čeka pacijenta, a ne obratno. Svi koji su u ovim uslovima prevazišli strah i darovali krv su naši heroji“, rekla je Jelena Stojanović Lukić – šef Službe za transfuziologiju u Bolnici Srbija.

Podršku vanrednoj akciji pruža i Policijska uprava Istočno Sarajevo. Iako su pripadnici MUP-a nedavno imali akciju, odlučili su se odazvati i darovati krv u narednih nekoliko dana. Za ovu akciju prijavilo se 43 pripadnika MUP-a.

Filter 2019