Wed. Sep 30, 2020
ћирилица /латиница

ДОБРОВОЉНИ ДАВАОЦИ: Крв мора да чека пацијента, а не обратно

Аутор: ФИЛТЕР

Служба за трансфузиологију у Болници Србија у сарадњи са Удружењем добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије, организовала је данас акцију добровољног давања крви. Више од 50 добровољних давалаца пријавило се за ванредну акцију, како би се залихе крви у Болници Србија довеле на задовољавајућу резерву.
Залихе крви у Болници Србија постоје, али су смањене. Смањен је број добровољних давалаца, јер цијела ситуација са појавом вируса корона утиче на људе и они се боје, мада за то нема разлога, кажу у болници.

Ми заиста водимо рачуна и о дистанци и о дезинфиковању простора и опреме. Нека сви помисле на то да крв мора да чека пацијента, а не обратно. Сви који су у овим условима превазишли страх и даровали крв су наши хероји“, рекла је Јелена Стојановић Лукић – шеф Службе за трансфузиологију у Болници Србија.

Подршку ванредној акцији пружа и Полицијска управа Источно Сарајево. Иако су припадници МУП-а недавно имали акцију, одлучили су се одазвати и даровати крв у наредних неколико дана. За ову акцију пријавило се 43 припадника МУП-а.

Filter 2019