Tue. Sep 29, 2020
ћирилица /латиница

ВИШКОВИЋ: Неће бити тродневног полицијског часа за првомајске празнике

Аутор: СРНА

Kомандант Републичког штаба за ванредне ситуације Радован Вишковић изјавио је да су све одлуке у вези са епидемијом вируса корона, које су важиле до данас, продужене до 11. маја, али су неке од њих релаксиране, као што су мјере које се односе на лица старија од 65 година и неке привредне субјекте.

Постоје одређене корекције. Наши закључци ће брзо бити објављени са додатком за привредне субјекте којима од данас одобравамо рад. У њему су прописани услови које морају да испуне да би обављали своју дјелатност, а да не удрожавају здравље људи и не утичу на ширење вируса корона“, рекао је Вишковић на конференцији за новинаре послије сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације.

Према његовим ријечима, једна од мјера која је релаксирана односи се на особе старије од 65 година којима ће од сутра сваки радни дан у периоду од 7.00 до 10.00 часова бити дозовољена шетња уз обавезно ношење маски и избјегавање окупљања у веће групе.

Од сутра од 7.00 до 19.00 часова могу да почну са радом и услужне радње, радње са информатичком и телекомуникационом опремом, салони намјештаја, друге занатско предузетничке радње, осим фризерских салона, те музеји и библиотеке“, рекао је Вишковић, који је и предсједник Владе Републике Српске.

Он је додао да ће Влада послије 10. маја на основу епидемиолошке ситуације одлучивати о укидању ванредног стања.

Уколико епидемиолошка ситуација буде у складу са нашим очекивањима и овим што тренутно имамо предложићемо укидање ванредног стања“, нагласио је Вишковић, додавши да је сигурно да ће задњи почети са радом хотели, ресторани и кафићи.

Вишковић је рекао да на данашњој сједници Штаба није донесена одлука о мјерама које ће бити на снази током првомајских празника, али да сигурно неће бити забрањено кретање у трајању од три дана као што су учиниле власти у Србији.

Нисмо још донијели одлуку, донијећемо је сутра или прекосутра. Нећемо слиједити примјер Србије да забрана кретања буде на снази три дана, односно 72 часа, али полицијски час за вријеме првомајских празника ће сигурно бити проширен“, рекао је Вишковић на конференцији за новинаре након сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације.

Он је додао да не жели да у овом моменту лицитира терминима проширења полицијског часа.

Filter 2019