Mon. Sep 28, 2020
ћирилица /latinica

Donacija Vlade Srbije stigla u Dom zdravlja Pale

Autor: FILTER/ M.K.

Rukovodstvo opštine Pale uručilo je Domu zdravlja Pale medicinsku opremu koja je obezbijeđena iz donacije Srbije. Uručene su zaštitne maske, rukavice, kape i natikače, viziri, toplomjeri i sredstva za dezinfekciju.

Ivan Šarac, direktor Doma zdravlja Pale zahvalio je Vladi Srbije i svima koji su dali doprinos u donaciji opreme.

“Riječ je o zaštitnoj opremi koja je svakom Domu zdravlja i zdravstvenoj ustanovi neophodna u ovom momentu. Paket obuhvata 3.000 zaštitnih maski, 3.000 rukavica, 100 zaštitnih naočala, 100 vizira, zaštitnih kapa, natikača, toplomjera, kao i sredstva za dezinfekciju kako ruku, tako i površina”, rekao je Šarac.

U Palama je trenutno 28 osoba pod zdravstvenim nadzorom i nalaze se u izolaciji. Na području ove opštine virusom korona zaražene su tri osobe, od čega su dvije izliječene.

Situacija u Palama se drži pod kontrolom, osjeti se jenjavanje kada je riječ o virusu, rekao je Boško Jugović, načelnik opštine Pale.

„Zahvaljujem Vladi Srbije koja je pružila pomoć u vidu opreme, kao i Srpskoj koja je odredila da Palama bude dodijeljen dio te pomoći”, naveo je Jugović i podsjetio da je ranije Vlada Srbije pomogla izgradnju ambulante na Jahorini.

Jugović je zahvalio i proslavljenom fudbaleru Ognjenu Koromanu koji je, kako je naveo, svojim poznanstvima u Beogradu uticao da to da se Pale nađu na listi raspodjele ove pomoći za Republiku Srpsku.

Filter 2019