Fri. Sep 18, 2020
ћирилица /латиница

Донација Владе Србије стигла у Дом здравља Пале

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К.

Руководство општине Пале уручило је Дому здравља Пале медицинску опрему која је обезбијеђена из донације Србије. Уручене су заштитне маске, рукавице, капе и натикаче, визири, топломјери и средства за дезинфекцију.

Иван Шарац, директор Дома здравља Пале захвалио је Влади Србије и свима који су дали допринос у донацији опреме.

“Ријеч је о заштитној опреми која је сваком Дому здравља и здравственој установи неопходна у овом моменту. Пакет обухвата 3.000 заштитних маски, 3.000 рукавица, 100 заштитних наочала, 100 визира, заштитних капа, натикача, топломјера, као и средства за дезинфекцију како руку, тако и површина”, рекао је Шарац.

У Палама је тренутно 28 особа под здравственим надзором и налазе се у изолацији. На подручју ове општине вирусом корона заражене су три особе, од чега су двије излијечене.

Ситуација у Палама се држи под контролом, осјети се јењавање када је ријеч о вирусу, рекао је Бошко Југовић, начелник општине Пале.

„Захваљујем Влади Србије која је пружила помоћ у виду опреме, као и Српској која је одредила да Палама буде додијељен дио те помоћи”, навео је Југовић и подсјетио да је раније Влада Србије помогла изградњу амбуланте на Јахорини.

Југовић је захвалио и прослављеном фудбалеру Огњену Kороману који је, како је навео, својим познанствима у Београду утицао да то да се Пале нађу на листи расподјеле ове помоћи за Републику Српску.

Filter 2019