Wed. Jan 20, 2021
ћирилица /латиница

Пале ће ускоро красити мурал посвећен доктору Лазићу

Аутор: ФИЛТЕР/В.Ч.

У Палама је у току осликавање мурала у част доктору Миодрагу Лазићу.

Мурал ће красити једну од зграда у улици Милана Симовића,а идеју за овакав пројекат покренули су чланови Савјета младих Пале.

Завршетак осликавања мурала планиран је за сљедећу седмицу.

Предсједник скупштине Савјета младих Пале, Лука Цицовић, каже да је ово само мали вид захвалности легендарном доктору Лазића.

-Желим прије свега да изразим дубоко саучешће породици Лазић. Поред тога да се захвалим заједници етажних власника који су дали сагласност за цртање мурала, предузећу Пале Стан и наравно општинској управи на челу са начелником Бошком Југовићем који су подржали ову иницијативу. Осликавањем мурала желимо да доктору Лази одамо почаст за све што је урадио на нашим просторима, јер је он спашавао наше родитеље, стричеве, ујаке у одбрамбено- отаџбинском рату. Ми као млади људи осјећамо се и дужним да радимо ове ствари за наше српске хероје. У наредном периоду ћемо се залагати да посветимо још неке мурале оним људима који су задужили овај народ, а један од њих је и Срђан Кнежевић- изјавио је Цицовић за ФИЛТЕР и тиме најавио да ово неће бити једини мурал у Палама посвећен српским херојима из протеклог рата.

Предсједник Савјета младих Пале, Кристина Ковач, захвалила се младом умјетнику из Источног Новог Сарајева, Младену Савићу, који ће бити аутор мурала.

-У жељи да се изрази захвалност доктору Миодрагу Лазићу, који је у току рата несебично помагао нашим суграђанима и као добровољац најљепше дане свог живота посветио тој хуманој мисији, Савјет младих Пале је покренуо иницијативу за постављање мурала у знак трајног сјећања и захвалности за сва доброчинства које је урадио доктор Лазић. Овим гестом млади Општине Пале су показали да ће чувати сјећање на доктора Лазића и успомену на његова добра дјела преносити на нове нараштаје. Чланови Савјета младих Пале се захваљују и представницима локалних власти који су подржали ову идеју и помогли у прикупљању дозвола и средстава за реализацију овог пројекта-изјавила је Ковачева.Filter 2019