Wed. Jan 20, 2021
ћирилица /латиница

ПАЛЕ: Изградња објекта полицијске управе, тржног центра и хотела

Извор: СРНА

Начелник општине Пале Бошко Југовић изјавио је да су на данашњој сједници Скупштине усвојене три важне измјене регулационих планова које се односе на изградњу савремене зграде Полицијске управе Источно Сарајево, као и почетка изградње хотела “Јахорина” на Јахорини и тржног центра на подручју паљанског насеља локалитета Kоран три.

Југовић је новинарима рекао да је један од битнијих донесених закључака на сједници измјена регулационог плана везаног за изградњу савременог објекта Полицијске управе Источно Сарајево, а који ће бити изграђен на површини од 5.000 метара квадратних функционалног простора у којем ће бити смјештене све остале организационе јединице на Палама.

Он је навео да ту спадају Полицијска станица Пале, Полицијска станица за безбједност саобраћаја Пале и Јединица жандармерије Пале.

Према његовим ријечима, у току је фаза идејног рјешења и план је да у наредних мјесец до два буде завршена комплетна докуметација, па се онда улази у финансирање.

“Све радимо у координацији са Владом Републике Српске, Министарством унутрашњих послова Српске и Полицијском управом Источно Сарајево јер они знају шта им треба и како објекат треба да изгледа. Ријеч је о специфичном објекту, инсталацијама, салама, одређеним канцеларијама”, рекао је Југовић.

Југовић је нагласио да ће изградњу савременог објекта Полицијске управе Источно Сарајево финансирати Влада Републике Српске.

На сједници Скупштине општине Пале разматрана је информација о епидемиолошкој ситуацији на подручју ове локалне заједнице гдје је констатовано да је стање задовољавајуће и да се грађани придржавају свих прописаних мјера.

Filter 2019