Sun. Apr 18, 2021
ћирилица /латиница

КОЈИЋ: Редовно очитање водомјера, нема прекида у испоруци воде

Извор: СРНА

Директор предузећа “Водовод и канализација” Пале Дејан Kојић рекао је да ово предузеће има око 8.230 потрошача, а за рачуне које су издали у марту добили су 42 приговора, што је сасвим уобичајено.

“Наша служба је извршила редовно очитање мјерила. Приликом сваког очитања имамо од 30 до 60 приговора. Kомисија је од сриједе до петка обишла сва лица која су уложила приговоре, а правна служба пише одговоре на приговоре које ће послати потрошачима. Има неких основаних приговора које рјешавамо, а неосновани дио одбијамо”, изјавио је Kојић.

Он је навео да се потрошња воде за привреду обрачунава сваки мјесец, а за становништво тромјесечно, додавши да се цијена воде није мијењала од 2015. године и износи 0.80 фенинга по кубику.

Kојић је истакао да је код појединих потрошача повећана потрошња воде због неисправних унутрашњих водоводних инсталација и сматра да због дужег боравака грађана у кућама и становима због вируса корона рачуни знају бити већи.

Он је нагласио да на подручју општине за сада нема прекида у испоруци воде, али да издашност изворишта није ни близу као што је било претходних година у априлу, с обзиром на то да је мало падавина, те се може очекивати да буде кризе у вези са испоруком воде.

“Чинимо све да грађани буду задовољни и да не буде редукције воде јер смо задње три године радили на смањењу губитака. То је резултирало да, изузев мјесне заједнице Мокро, Пале нису имале редукцију воде”, рекао је Kојић.

Filter 2019