Wed. Jan 20, 2021
ћирилица /latinica

Komunalno preduzeće Pale-nabavljena nova kombinovana mašina

Izvor: SRNA

Rukovodstvo opštine Pale posjetilo je danas Komununalno preduzeće koje je dobilo novu kombinovanu mašinu ukupne vrijednosti 200.000 KM.

Načelnik opštine Boško Jugović rekao je da je ovom nabavkom zaokružen ciklus od pet mašina koje su u prethodnom periodu nabavljene za potrebe Komunalnog preduzeća.

On je podsjetio da su ranije nabavljeni traktor, dva smetljara – mali i veliki, sandučar smećar i sada najsavremenija kombinovana mašina koju je opština svojim sredstvima platila 200.000 KM.

“Mašinu ćemo iskoristiti na najbolji mogući način. Nastojaćemo da ovakav pravac držimo. Pohvalio bih rad Komunalnog preduzeća i zahvalio odbornicima Skupštine opštine koji su usvojili budžet za ovu godinu u kojem su bila uvrštena sredstva za novu mašinu”, istakao je Jugović.

On je dodao da je opština, bez obzira na probleme u vezi sa virusom korona, uspjela da izdvoji sredstva, da isplati početni dio i da prije prvomajskih praznika bude preuzeta mašina.

Prema njegovim riječima, ono što je opština zacrtala je i realizovala, a jasan stav je bio da se maksimalno pomogne paljanskom Komunalnom preduzeću i mehanizacija obnovi kako bi mogli da uđu u značajne radove kada je riječ o uređenju ove lokalne zajednice.

“Ogledalo opštinske uprave i njenog rada je ono što će da uradi komunalno. To su oprane ulice, uređene deponije, novi drvoredi i sve ono što grad čini ljepšim”, rekao je Jugović.

Direktor Komunalnog preduzeća Komo Simović rekao je da se nabavkom nove mašine polako diže osposobljenost preduzeća da sve više može odgovoriti zahtjevima.

On je naveo da su odradili proljećno čišćenje ulica, ručno i mašinsko, i da je u toku košenje trave i asfaltiranje ulica, dodavši da sa asfaltiranjem imaju problem jer samo jedna asfaltna baza u Sarajevu radi, i to “Komunalno rad”, ali da sljedeće sedmice očekuje nastavak tih aktivnosti.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica rekao je da je od usvajanja budžeta za ovu godinu izvršna vlast ispoštovala odluke lokalne Skupštine, istakavši da se vodi jasna, iskrena i odgovorna politika.

Lasica je naglasio da paljansko Komunalno preduzeće jača iz godine u godinu i da je u interesu građana i svih jeste da Pale izgledaju ljepše i urednije.

Filter 2019