Wed. Jan 20, 2021
ћирилица /латиница

Комунално предузеће Пале-набављена нова комбинована машина

Извор: СРНА

Руководство општине Пале посјетило је данас Kомунунално предузеће које је добило нову комбиновану машину укупне вриједности 200.000 KМ.

Начелник општине Бошко Југовић рекао је да је овом набавком заокружен циклус од пет машина које су у претходном периоду набављене за потребе Kомуналног предузећа.

Он је подсјетио да су раније набављени трактор, два сметљара – мали и велики, сандучар смећар и сада најсавременија комбинована машина коју је општина својим средствима платила 200.000 KМ.

“Машину ћемо искористити на најбољи могући начин. Настојаћемо да овакав правац држимо. Похвалио бих рад Kомуналног предузећа и захвалио одборницима Скупштине општине који су усвојили буџет за ову годину у којем су била уврштена средства за нову машину”, истакао је Југовић.

Он је додао да је општина, без обзира на проблеме у вези са вирусом корона, успјела да издвоји средства, да исплати почетни дио и да прије првомајских празника буде преузета машина.

Према његовим ријечима, оно што је општина зацртала је и реализовала, а јасан став је био да се максимално помогне паљанском Kомуналном предузећу и механизација обнови како би могли да уђу у значајне радове када је ријеч о уређењу ове локалне заједнице.

“Огледало општинске управе и њеног рада је оно што ће да уради комунално. То су опране улице, уређене депоније, нови дрвореди и све оно што град чини љепшим”, рекао је Југовић.

Директор Kомуналног предузећа Kомо Симовић рекао је да се набавком нове машине полако диже оспособљеност предузећа да све више може одговорити захтјевима.

Он је навео да су одрадили прољећно чишћење улица, ручно и машинско, и да је у току кошење траве и асфалтирање улица, додавши да са асфалтирањем имају проблем јер само једна асфалтна база у Сарајеву ради, и то “Kомунално рад”, али да сљедеће седмице очекује наставак тих активности.

Предсједник Скупштине општине Пале Синиша Ласица рекао је да је од усвајања буџета за ову годину извршна власт испоштовала одлуке локалне Скупштине, истакавши да се води јасна, искрена и одговорна политика.

Ласица је нагласио да паљанско Kомунално предузеће јача из године у годину и да је у интересу грађана и свих јесте да Пале изгледају љепше и уредније.

Filter 2019