Tue. Oct 20, 2020
ћирилица /латиница

Ученици смјештени у “Топексу” негативни на корона вирус

Извор: СРНА

Тестови свих 32 ученика и студената из Републике Српске, који су у Лукавицу стигли из Италије, негативни су на вирус корона, потврдио је Срни начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић.

“Стигли су нам резултати са Института за јавно здравство Републике Српске, сви су негативни, с тим што је један момак смјештен у Болницу Србија због других здравствених проблема, али је први тест и код њега показао да је негативан”, рекао је Ћосић.

Он је навео да ученици и студенти неће бити пребачени у локалне заједнице, како је раније било планирано, него ће и наредних 11 дана провести у изолацији у хотелу “Топекс” у Источном Новом Сарајеву гдје имају адекватну здравствену заштиту и неопходан медицински третман.

“Према инструкцијама Републичког штаба за ванредне ситуације, ми ћемо њих ипак задржати овдје због тога што је дио њих малољетан, па би у локалним заједницама за њих требало правити посебне карантине. Да не бисмо компликовали, они ће остати овдје до краја четрнаестодневне изолације”, објаснио је Ћосић.

Ћосић је најавио за сутра у 11.00 часова конференцију за медије на којој ће говорити о епидемиолошкој ситуацији у општини, мјерама заштите од ширења епидемије вируса корона и здравственом стању ученика и студената који су у петак, 27. марта, допутовали авионом из Италије.

Filter 2019