Thu. Oct 29, 2020
ћирилица /латиница

Препоруке директора Дома здравља

Извор: Општина Источна Илиџа

Састанку Тима за праћење епидемиолошке ситуације у вези са вирусом корона (COVID-19) који је одржан у Општини Источна Илиџа присуствовао је директор Дома здравља др Данко Васиљевић. Уз консултације са др Васиљевићем, преносимо сљедећа упутства за све наше грађане, уколико припадају једној од наведених категорија:

Нискоризична група – особе које немају симптоме, а дају позитивне епидемиолошке податке да су боравили у подручју које је захваћено корона вирусом.

Високороизична група – особе које имају симптоме акутне респираторне инфекције, као што су повишена температура, кашаљ, тешкоће са дисањем и дају позитивне епидемиолошке податке да су боравили у подручју које је захваћено корона вирусом.

Обје групе пацијената су дужне да се јаве на један од сљедећих бројева телефона Дома здравља:

057 340 782 (број хитне службе, доступан 24h)

065 050 548 (број доступан 24h)

065 385 834 (број доступан 24h)

Након јављања на неки од наведених контаката, медицинско особље ће их упознати са даљом процедуром. Ова процедура је иста и за одрасле и за дјецу.

Наведене особе могу телефонски контактирати и свог породичног љекара који ће их такође упознати са даљом процедуром.

У осталим случајевима гдје се не појављују симптоми карактеристични за вирус корона, пацијенти се редовно јављају свом породичном љекару, Одјељењу за педијатрију или хитној служби.

Filter 2019