Wed. Oct 21, 2020
ћирилица /latinica

Bolnica “Srbija”: Netačni navodi u vezi sa doniranim aparatom

Izvor: Srna

Bolnica “Srbija” u Istočnom Sarajevu poručila je da se netačnim i zlonamjernim navodima, koji stižu od pojedinih medija i pripadnika političkih partija u vezi sa kupovinom aparata za dijagnostifikovanje periferne arterijske bolesti, želi urušiti ugled ove, najvažnije zdravstvene ustanove u regiji.

Iz Bolnice “Srbija” su istakli da im je cilj da svi u regiji imaju najbolju moguću zdravstvenu zaštitu i da ovaj aparat samo još ima Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

“Političke partije i pojedince čija je predizborna kampanja usmjerena na diskreditaciju Bolnice Srbija, zaposlenih ljekara i medicinskog osoblja, uvjeravamo da su unaprijed osuđeni na neuspjeh”, poručili su iz bolnice.

Bolnica “Srbija” napominje da su gotovo od otvaranja nove zgrade, u koju je uloženo gotovo 55 miliona KM, predmet negativne kampanje pojedinih medija, te da će zaštitu ugleda i prava zatražiti i pred nadležnim sudovima.

Naglašeno je da je sadašnja uprava vratila poljuljano povjerenje pacijenata u ovu zdravstvenu ustanovu.

U saopštenju Bolnice “Srbija” objanili su kako je poslije razgovora sa ljekarima s ciljem poboljšanja usluga zatražena nabavka aparata za dijagnostifikovanje periferne arterijske bolesti, nakon čega je urađeno istraživanje tržišta i zatraženi predračune od ovlaštenih uvoznika medicinskih aparata za BiH.

“Iz preduzeća Krajina grup Banjaluka dobili smo predračun u iznosu od 58.500 KM. Potom smo se obratili Putevima Republike Srpske u nadi da će iz ovog preduzeća da uvaže našu molbu i doniraju nam ovaj aparat, što je u skladu sa zakonskim mogućnostima pomenutog preduzeća”, navedeno je u saopštenju.

Nakon pozitivnog odgovora iz “Puteva Srpske”, u saopštenju Bolnice “Srbija” je napomenuto da su sproveli proceduru u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH.

“Sproveden je postupak javne nabavke putem konkurentskog postupka /objavljen na stranici Agencije za javne nabavke BiH/. Ponuda je stigla samo iz preduzeća Krajina grup iz Banjaluke, zadovoljavala je tehničku specifikaciju i opšte uslove tendera i u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama istu smo prihvatili”, navedeno je u saopštenju.

Bolnica “Srbija” u svom saopštenju napominje da ne može uticati na formiranje cijene ponuđača na tržištu BiH.

“Ukoliko nekoga interesuje kako se formira cijena, predlažemo da pitate ponuđače”, dodaje se u saopštenju.

Stanovnicima ove regije, kako je istaknuto u saopštenju, na raspolaganju je nova i potpuno opremljena savremena bolnička zgrada.

“Bolnica Srbija je najvažnija zdravstvena ustanova ove regije i ne treba da bude predmet predizborne kampanje pojedinih političkih partija”, navedeno je u saopštenju.

Pojedini opozicioni političari iz Republike Srpske pozvali su vršioca dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenada Nešića da objasni navode o vrijednosti aparata koji je donirao bolnici

Filter 2019