Sun. Jan 24, 2021
ћирилица /латиница

ЋОСИЋ: Ускоро резултати тестирања ученика који су стигли из Италије

Извор: СРНА

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић изјавио је да се данас, а најкасније сутра очекују резултати тестирања на вирус корона 32 ученика и студента из Републике Српске, који су у Лукавицу стигли из Италије.

Уколико буду негативни на вирус корона, Ћосић је рекао Срни да ће ученици и студенти бити прослијеђени у њихове локалне заједнице, гђе ће провести обавезних 14 дана у изолацији.

Ћосић, који је и шеф Kризног општинског штаба, напоменуо је да ученици и студенти смјештени у хотел “Топекс” у Источном Новом Сарајеву гдје имају адекватну здравствену заштиту и неопходан медицински третман.

Он је навео да ће бити у контакту са ресорним министарством, те да ће урадити процјену у вези са наредним корацима збрињавања.

Ћосић је додао и да ће Kолегијум скупштине сутра или прекосутра размотрити потребу заказивања сједнице Скупштине општине да би се испуниле раније планиране активности.

Kолегијум ће, појаснио је Ћосић, процијенити да ли сједница може да се одржи безбједно, у складу са епидемиолошким захтјевима, или ће то бити електронским путем.

Filter 2019