Wed. Jan 27, 2021
ћирилица /латиница

ЋОСИЋ: Спремне три врсте карантина

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К.

На подручју општине нема заражених вирусом корона, рекао је данас Љубиша Ћосић начелник Источног Новог Сарајева.

“Тренутно су под здравственим надзором 54 особе и они се придржавају свих мјера. Када је у питању полицијски час имали смо 10 кршења кретања. Комунална полиција и полиција стално су на терену”, реко је Ћосић.

Он је потврдио да ће од сутра у дворани “Славија” у функцији бити карантин за обољеле са блажим симптомима. У овај карантин, уколико то буде потребно, смјештаће се становници Источног Новог Сарајева, Источне Илиџе и Трнова који буду позитивни на присуство вируса корона.

“Поставили смо 40 кревета и обезбиједили све потребне услове за боравак. Уколико буде потребно ширићемо капацитете јер имамо још простора и установа за смјештај људи. Претпоставка је да би тежи случајеви били смјештени у Болницу “Србија”. Имамо информацију да имају 35 кревета за такве случајеве”

У Источном Новом Сарајеву обезбијеђен је карантин за још двије групе. Од петка ће у просторијама МЗ Лукавица бити карантин за оне који прекрше правила самоизолације. Уколико се јави потреба за смјештајем дјеце и трудница позитивних на присуство вируса, смјештај ће добити у новом ловачком дому на Тврдимићима.

Filter 2019