Sat. Jan 16, 2021
ћирилица /latinica

ŠEŠLIJA: U toku procedura za nabavku CT aparata

Izvor: SRNA

U toku je procedura za nabavku jednog CT aparata za Bolnicu “Srbija” u Istočnom Sarajevu koja je pokrenuta prije godinu dana, a sve zavisi od Međunarodne agencije za atomsku energiju za Evropu /IAEA/, koja finansira nabavku ovog aparata, izjavio je Srni vršilac dužnosti direktora Bolnice Nebojša Šešlija.

Šešlija je rekao da sve zavisi od IAEA, a ne od Bolnice “Srbija” ili Agencije za radijacionu i nuklearnu bezbjednost BiH.

Zamjenik direktora Agencije za radijacionu i nuklearnu bezbjednost BiH Zoran Tešanović rekao je Srni da je završena procedura međunarodne javne nabavke za CT aparat za potrebe Bolnice “Srbija” i prema dostupnim informacijama potrebno je da IAEA i Odbor za nabavke daju saglasnost na izbor, pa da posao isporuke bude dodijeljen najuspješnijem na tenderu.

Tešanović je istakao da su procedure nabavke u IAEA vrlo transparentne i samim tim duže traju.

“Nova situacija sa virusom korona je došla u vrlo nezgodnom trenutku kada je riječ o ovom procesu, jer je IAEA svoj rad svela samo na hitne poslove, pa sada ne mogu reći kojom dinamikom će teći naredne aktivnosti u vezi sa ovom isporukom CT uređaja”, rekao je Tešanović.

On je naveo da je nabavku CT uređaja za Bolnicu “Srbija” usporio i upit direktora ove zdravstvene ustanove Nebojše Šešlije prema IAEA.

Tešanović ističe da je sve razriješeno prilikom nedavne posjete eksperta IAEA Oliviera Peleta Bolnici “Srbija” gdje se sastao sa direktorom Šešlijom i njegovim saradnicima.

Filter 2019