Thu. Jan 28, 2021
ћирилица /латиница

ШЕШЛИЈА: У току процедура за набавку ЦТ апарата

Извор: СРНА

У току је процедура за набавку једног ЦТ апарата за Болницу “Србија” у Источном Сарајеву која је покренута прије годину дана, а све зависи од Међународне агенције за атомску енергију за Европу /ИАЕА/, која финансира набавку овог апарата, изјавио је Срни вршилац дужности директора Болнице Небојша Шешлија.

Шешлија је рекао да све зависи од ИАЕА, а не од Болнице “Србија” или Агенције за радијациону и нуклеарну безбједност БиХ.

Замјеник директора Агенције за радијациону и нуклеарну безбједност БиХ Зоран Тешановић рекао је Срни да је завршена процедура међународне јавне набавке за ЦТ апарат за потребе Болнице “Србија” и према доступним информацијама потребно је да ИАЕА и Одбор за набавке дају сагласност на избор, па да посао испоруке буде додијељен најуспјешнијем на тендеру.

Тешановић је истакао да су процедуре набавке у ИАЕА врло транспарентне и самим тим дуже трају.

“Нова ситуација са вирусом корона је дошла у врло незгодном тренутку када је ријеч о овом процесу, јер је ИАЕА свој рад свела само на хитне послове, па сада не могу рећи којом динамиком ће тећи наредне активности у вези са овом испоруком ЦТ уређаја”, рекао је Тешановић.

Он је навео да је набавку ЦТ уређаја за Болницу “Србија” успорио и упит директора ове здравствене установе Небојше Шешлије према ИАЕА.

Тешановић истиче да је све разријешено приликом недавне посјете експерта ИАЕА Оливиера Пелета Болници “Србија” гдје се састао са директором Шешлијом и његовим сарадницима.

Filter 2019