Tue. Jan 19, 2021
ћирилица /латиница

ШЕХОВАЦ: 27 особа прекршило полицијски час

Извор: СРНА

Службеници Полицијске управе Источно Сарајево уручили су 27 прекршајних налога за лица која су се кретала за вријеме полицијског часа уведеног због ситуације у вези са вирусом корона, рекао је данас начелник ове управе Бранимир Шеховац.


– Када је ријеч о спровођењу полицијског часа, грађани се, углавном, придржавају тих мјера. Имамо и одређен број евидентираних кршења Закона о јавном реду и миру, ограничења забране кретања на одређеном простору, због чега смо починиоцима издали прекршајне налоге- рекао је Шеховац на конференцији за новинаре на Палама.

Шеховац је позвао грађане да поштују одлуке Републичког штаба за ванредне ситуације о забрани кретања свих лица од 20.00 часова до 5.00 ујутру, као и мјере забране окупљања на јавним мјестима с циљем борбе против вируса корона.

Он је напоменуо да су за лица која се у вријеме полицијског часа нађу на улици предвиђене новчане казне од 500 до 1.500 КМ, те да ће Управа издавати посебне дозволе за кретање грађанима који буду имали потребу за тим.

Шеховац је истакао да је остварен висок степен сарадње са свим јединицама локалне самоуправе, надлежним институцијама гдје њихови руководиоци унутрашњих организационих јединица свакодневно учествују у састанцима штабова за ванредне ситуације да би правилно спроводили одлуке Владе Српске.

Filter 2019