У припреми мјере за помоћ привредницима у Источном Новом Сарајеву

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К.

Комунална полиција није забиљежила случајеве кршења забране рада привредних субјеката на подручју Источног Новог Сарајева.

Свјесни смо чињенице да они трпе штету. Од данас дозвољавамо рад фирмама које се баве продајом грађевинског материјала, електронске опреме и осталим који одлуком Републичког штаба могу радити. Наравно, уз прописане мјере. Они ће данас бити обавијештени о томе”, рекао је Љубиша Ћосић, начелник општине Источно Ново Сарајево.

Општина припрема сет мјера којим ће се подржати привредни субјекти који нису и неће радити.

“Спремамо пакет у буџету који ће путем директних финансисјких подстицаја помоћи да се сачувају радна мјеста. Припрема се ослобађање од плаћања комуналних услуга и сигурно ће и општина понијети дио финансијског терета”, рекао је Ћосић.

Он је додао да је на подручју општине јуче почела монтажа 40 пластеника који су подијељени становништву у руралним подручјима, да ће у петак почети подјела пакета за пчеларе, али и подјела 70 сјеменских пакета.

Говорећи о превентивним активностима на сузбијању ширења вируса корона, Ћосић је најавио да од сутра почиње дезинфекција свих заједничких просторија у зградама на подручју Источног Новог Сарајева.

“Дезинфекцију ће провести овлаштено предузеће које смо изабрали. Позивам грађане да помогну овим људима ако то буде потребно.”

Општински тим ће од сутра старијим суграђанима испоручивати заштитне маске, најавио је начелник општине.

Filter 2019