Fri. Jan 22, 2021
ћирилица /латиница

У Источном Сарајеву нема заражених вирусом корона

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

У Источном Сарајеву нема грађана заражених вируском корона, рекао је Ненад Вуковић, градоначеник Источног Сарајева након састанка на коме се разговарало о тренутној ситуацији и превентивним мјерама које је неопходно предузети.

Састанку су присуствовали представници шест градских општина, здравствених установа, Института за јавно здравство РС, Полицијске управе Источно Сарајево, Територијалне ватрогасне јединице и Одјељења за инспекцијске послове Града Источно Сарајево.

“Одређени број људи се посматра али је веома важно да јавност зна да посматрање не мора да значи било какву панику. Нормално је да кад људи дођу из угрожених подручја а сматра се да су били у контакту са зараженим особама, морају бити предмет посматрања”, навео је Вуковић.

У просторијама за излоцију у Болници “Србија” на посматрању су два пацијента а четири су у кућној изолацији, рекао је Небојша Шешлија директор ове здравствене установе.

“Спремно дочекујемо све могуће ситуације. Тренутно на Инфективном одјељењу имамо двије собе за изолацију и прихват првих пацијената. Радимо на припреми просторија бивше Пулмологије гдје ћемо имати 35 кревета и 4 собе за пријем најтежих пацијената ако то буде потребно”, појаснио је Шешлија.

Учесници састанка разговарали су и о усаглашености радног времена угоститељских објеката, тржних центара и трговинских радњи на подручју града.

Договорено је да се у току дана донесе заједничка препорука у складу са препорукама републичких органа, али и одлука у Сарајеву.

“Да нам се не деси да у једној општини имамо краће радно вријеме па да млађи људи масовније одлазе у другу општину.Имамо и другу околност, специфичну само за наш град због близине Сарајева. Уз уважавање свих препорука које имамо од стране органа РС, ослушкујемо и одлуке на подручју Кантона Сарајево. Ако се десе различите одлуке и то ће нам направити проблем у кретању становништва”, рекао је Вуковић.

Учесници састанка позвали су грађане да предузму превентивне активности, смање кретање, да не обављају послове који нису неопходни те да што мање бораве у просторима гдје се окупља више људи.

Filter 2019