Sat. Jan 16, 2021
ћирилица /latinica

TRNOVO: Zabrana javnih okupljanja, skraćeno radno vrijeme trgovinskim i ugostiteljskim objektima

Na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situcije opštine Trnovo donesene su odluke kojim se ograničava rad trgovinskim i ugostiteljskim objektima, u cilju provođenja vanrednih mjera za sprečavanje i suzbijanje virusa korona.

Radno vrijeme od 7.00 do 20.00 časova ograničeno je za trgovinske objekte, dok je za ugostiteljske objekte određeno radno vrijeme od 7.00 do 21.00 čas.

U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom donesena je naredba i o obustavi sportskih i kulturnih aktivnosti i zabrani javnih okupljanja.

Stanovnici opštine Trnovo koji dolaze iz zemalja koje su zahvaćene virusom dužni su se javiti Domu zdravlja “Trnovo”, koji se obavezuje da obezbijedi prostorije za izolaciju lica koja su bila u kontaktu sa oboljelim, odnosno licem za koje se sumnja da je oboljelo od virusa COVID-19.

Komunalna policija opštine Trnovo zadužuje se da pojača aktivnosti kontrole sprovođenja mjera preventivne zaštite.

Prema odluci Opštinskog štaba za bezbjednost izvršena je dezinfekcija prostorija javnih ustanova na području ove lokalne zajednice.

Ove preventivne mjere izrečene su u skladu sa zaključcima i mjerama koje je u vezi sa suzbijanjem širenja virusa korona u Republici Srpskoj donijela Vlada Republike Srpske.

Prema posljednjim informacijama u Srpskoj je virusom korona zaraženo 18 osoba, navodi se na stranici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Filter 2019