Thu. Jan 28, 2021
ћирилица /латиница

ТРНОВО: Забрана јавних окупљања, скраћено радно вријеме трговинским и угоститељским објектима

На данашњој сједници Штаба за ванредне ситуције општине Трново донесене су одлуке којим се ограничава рад трговинским и угоститељским објектима, у циљу провођења ванредних мјера за спречавање и сузбијање вируса корона.

Радно вријеме од 7.00 до 20.00 часова ограничено је за трговинске објекте, док је за угоститељске објекте одређено радно вријеме од 7.00 до 21.00 час.

У складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом донесена је наредба и о обустави спортских и културних активности и забрани јавних окупљања.

Становници општине Трново који долазе из земаља које су захваћене вирусом дужни су се јавити Дому здравља “Трново”, који се обавезује да обезбиједи просторије за изолацију лица која су била у контакту са обољелим, односно лицем за које се сумња да је обољело од вируса ЦОВИД-19.

Kомунална полиција општине Трново задужује се да појача активности контроле спровођења мјера превентивне заштите.

Према одлуци Општинског штаба за безбједност извршена је дезинфекција просторија јавних установа на подручју ове локалне заједнице.

Ове превентивне мјере изречене су у складу са закључцима и мјерама које је у вези са сузбијањем ширења вируса корона у Републици Српској донијела Влада Републике Српске.

Према посљедњим информацијама у Српској је вирусом корона заражено 18 особа, наводи се на страници Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Filter 2019