Tue. Jan 19, 2021
ћирилица /латиница

Појашњење из Владе: Ако немате маске, може марама или шал

Извор: МОНДО

Из Владе РС су појаснили препоруку да грађани на јавним мјестима морају носити заштитне маске. Препоруку су одвојено интерпретирали министри Лукач и Шеранић.


Прво је министар унутрашњих послова РС Драган Лукач рекао јуче да је једна од мјера у борби против вируса корона обавезно ношење заштитних маски на јавним мјестима, али да их морају носити и они који раде и у додиру су са другим људима. Министар здравља, Ален Шеранић, јутрос је рекао Штаб за ванредне ситуације донио одлуку да се препоручи ношење маски.

Ово је изазвало забуну код грађана, поготово јер на појединим продајним мјестима влада несташица маски.

Из Бироа за односе с јавношћу Владе РС појашњено је о чему се ради.

Добра је заштита носити маску, али ако не можете набавити маску, препорука је да се кад се излази на јавне површине носи маска. Не мора бити маска, али мора бити неки шал или марама да се заштити предио носа и уста,” рекла је на данашњој конференцији у Влади РС, савјетница премијера Радована Вишковића, Данијела Пејић.

У Влади кажу да знају за препоруке Свјетске здравствене организације да маске нису неопходне за здраве особе, али, додају у Влади, препорука штаба је да се ипак носи маска или друга заштита, јер је тешко одредити ко све има респираторну инфекцију.

Уколико нема маске, може шал и марама,” подвукла је Пејићева.

Filter 2019