Thu. Feb 25, 2021
ћирилица /латиница

ПОШТЕ СРПСКЕ: Пошиљке лицима у изолацији морају имати натпис “здравствени надзор”

Извор: СРНА

Пошиљке за особе које се налазе под здравственим надзором и у било којој врсти љекарске изолације због сумње на вирус корона морају на адресној страни имати видљив натпис “здравствени надзор”, саопштено је данас из “Пошта Српске”.

Из овог јавног предузећа су истакли да ће поштоноше примаоцима наведене пошиљке уручивати без директног контакта.

Уручење ће бити обављено убацивањем пошиљке у кућни сандучић, а уколико га прималац не посједује – на други погодан начин у зависности од конкретног случаја. Уколико уручење није могуће из било којег разлога, примаоцу ће бити остављен извјештај о приспјећу пошиљке“, наведено је у саопштењу.

Из “Пошта Српске” су замолили кориснике за разумијевање и подршку, а посебно према поштоношама и шалтерским радницима.

“Поштански саобраћај се одвија у отежаним условима при чему је тешко испоштовати утврђене рокове за испоруку пошиљки. Општи превоз и превоз у унутрашњем поштанском саобраћају одвија се без застоја, а потешкоће су присутне у међународном поштанском саобраћају. Обезбиједили смо несметану размјену пошиљака у међуентитетском поштанском саобраћају”, навели су из “Пошта Српске”.

На једног поштоношу долази у просјеку 1.868 становника, што говори да су неопоходни велики напори да би “Поште Српске” функционисале у кризном времену.

“Ми штитимо своје раднике и дјелујемо максимално превентивно на ширење вируса корона. Управа предузећа и запослени улажу максимум напора у што квалитетнију организацију поштанског саобраћаја на подручју Републике Српске како би грађани добили пошиљке, примили пензије и инвалиднине, платили рачуне и обавили друге услуге на шалтеру поште и код поштоноше“, навели су из “Пошта Српске”.

Filter 2019