Tue. Jan 19, 2021
ћирилица /латиница

ПАЛЕ: У трговинe само са маском и рукавицама

Извор: Паљанске новости

Штаб за ванредне ситуације општине Пале донио је Наредбу о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19), са циљем провођења ванредних мјера за спречавање и сузбијање заразних болести, те заштите и спасавања становништва.

Наредбом је прописано свим трговачким радњама на подручју општине Пале да су обавезне у току рада да се придржавају сљедећих мјера:

  • обезбиједити обавезно ношење заштитних маски и рукавица за све запослене,
  • захтјевати од купаца обавезно ношење заштитних маски и рукавица,
  • ограничити број људи који истовремено могу бити присутни у затвореном продајном простору, тако да се на улазу регулише број особа које истовремено могу улазити,
  • испред благајни означити и организовати размак између купаца од најмање два метра,
  • у затвореном продајном простору омогућити брз проток купаца, брз излазак из објеката и мјере дезинфекције и повишене хигијене.

Штаб је задужио Комуналну полицију да у провођењу ове наредбе обезбиједи поштовање исте од стране напријед наведених субјеката.

„Непридржавање изречених мјера подлијеже изрицању новчане казне у складу са Законом о заштити становништва од заразних болести („Службени гласник Републике Српске“ број 90/17)“, наводи се у Наредби.

Ова наредба ступа на снагу даном доношења, односно, данас.

Filter 2019