Sun. Jan 24, 2021
ћирилица /latinica

PALE: Prijava prvačića telefonom ili elektronskom poštom

Osnovna škola “Pale” na Palama obavijestila je roditelje da djecu doraslu za upis u prvi razred za školsku 2020/2021. godinu mogu da prijave školi od srijede, 1. aprila, do 31. maja i to isključivo putem telefona i elektronske pošte.

U skladu sa trenutnom situacijom izazvanom virusom korona, djecu je moguće prijaviti putem telefona 057/200-170, svakim radnim danom od 9.00 do 12.00 časova, kao i elektronskim putem na mejl os194@skolers.org , saopšteno je iz ove školske ustanove.

“Prilikom prijave potrebno je da roditelji školi daju osnovne podatke o djetetu za upis u prvi razred – ime, ime jednog roditelja, prezime, jedinstveni matični broj djeteta i njegovu adresu stanovanja”, objavljeno je na zvaničnom sajtu škole.

Roditelji dokumentaciju potrebnu za upis djeteta ne treba da donose u školu, niti da šalju poštom, već će je dostaviti školi kada dovedu dijete na testiranje.

“O terminima testiranja djece roditelji će biti blagovremeno obaviješteni”, navedeno je u saopštenju.

U prvi razred osnovne škole upisuju se djeca koja zaključeno sa 31. avgustom navršavaju šest godina, a na zahtjev roditelja mogu biti upisana i djeca koja do kraja ove godine navršavaju šest godina, ukoliko komisija za upis djece u prvi razred procijeni da je dijete spremno za polazak u školu.

Takođe, u prvi razred u izuzetnim slučajevima mogu biti upisana djeca mlađa od šest godina ili se može odgoditi upis, ukoliko komisija procijeni da je to u najboljem interesu djeteta.

Iz Osnovne škole “Pale” navode da u prvi razred može biti upisano i dijete starije od šest godina, koje zbog bolesti ili drugih razloga nije ranije upisano u školu.

Potrebna dokumentacija za upis djeteta u prvi razred je izvod iz matične knjige rođenih za dijete – papirni oblik ili digitalni set podataka, ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti djeteta, uvjerenje o prebivalištu u papirnom obliku ili digitalni set podataka, kao i knjiga za praćenje razvoja i učenja djeteta u štampanom ili elektronskom obliku, ukoliko je dijete pohađalo predškolsku ustanovu.

U saopštenju je istaknuto da su roditelji i staratelji djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole dužni da postupe prema ovom obavještenju, te odgovorni za upis djeteta u školu.

Filter 2019