Mon. Jan 18, 2021
ћирилица /латиница

ПАЛЕ: Пријава првачића телефоном или електронском поштом

Основна школа “Пале” на Палама обавијестила је родитеље да дјецу дораслу за упис у први разред за школску 2020/2021. годину могу да пријаве школи од сриједе, 1. априла, до 31. маја и то искључиво путем телефона и електронске поште.

У складу са тренутном ситуацијом изазваном вирусом корона, дјецу је могуће пријавити путем телефона 057/200-170, сваким радним даном од 9.00 до 12.00 часова, као и електронским путем на мејл os194@skolers.org , саопштено је из ове школске установе.

“Приликом пријаве потребно је да родитељи школи дају основне податке о дјетету за упис у први разред – име, име једног родитеља, презиме, јединствени матични број дјетета и његову адресу становања”, објављено је на званичном сајту школе.

Родитељи документацију потребну за упис дјетета не треба да доносе у школу, нити да шаљу поштом, већ ће је доставити школи када доведу дијете на тестирање.

“О терминима тестирања дјеце родитељи ће бити благовремено обавијештени”, наведено је у саопштењу.

У први разред основне школе уписују се дјеца која закључено са 31. августом навршавају шест година, а на захтјев родитеља могу бити уписана и дјеца која до краја ове године навршавају шест година, уколико комисија за упис дјеце у први разред процијени да је дијете спремно за полазак у школу.

Такође, у први разред у изузетним случајевима могу бити уписана дјеца млађа од шест година или се може одгодити упис, уколико комисија процијени да је то у најбољем интересу дјетета.

Из Основне школе “Пале” наводе да у први разред може бити уписано и дијете старије од шест година, које због болести или других разлога није раније уписано у школу.

Потребна документација за упис дјетета у први разред је извод из матичне књиге рођених за дијете – папирни облик или дигитални сет података, љекарско увјерење о здравственој способности дјетета, увјерење о пребивалишту у папирном облику или дигитални сет података, као и књига за праћење развоја и учења дјетета у штампаном или електронском облику, уколико је дијете похађало предшколску установу.

У саопштењу је истакнуто да су родитељи и старатељи дјеце дорасле за упис у први разред основне школе дужни да поступе према овом обавјештењу, те одговорни за упис дјетета у школу.

Filter 2019