Fri. Jan 22, 2021
ћирилица /latinica

PALE: Podjela maski, dezinfekcija zgrada…

Izvor: Opština Pale

Štab za vanredne situacije opštine Pale danas je donio i odluku da se cijena usluga DC „Bubamara“ za mjesec mart umanji za 50 odsto, a ona će biti realizovana na način da će svi roditelji čija su djeca korisnici usluga ove predškolske ustanove platiti polovinu mjesečne cijene za mjesec u kojem vrtić počne sa normalnim radom.

Na sjednici Štaba zaključeno je i da se brzo i efikasno reagovalo na nestašicu zaštitinih maski na tržištu, na način da je opštinska uprava odmah na početku uspostavila saradnju sa firmama u oblasti tekstilne industrije „Mraz“, „Mibos“i „Galteks“, te konkretno finansijski podstakla proizvodnju blizu deset hiljada maski, koje su svakodnevno preuzimane i distribuisane prioritetno javnim službama i ustanovama na opštinskom, gradskom i republičkom nivou od opšteg značaja, dok je danas počela i podjela 3. 000 zaštitnih maski za građane.

-Zaštitne maske se u užem gradskom jezgru Pala distribuišu posredstvom preduzeća „Pale stan“ i preuzimaju ih pojedinačno predstavnici ZEV, dok će u saradnji sa volonterima opštinskog Crvenog krsta i mjesnih zajednica biti organizovana i distribucija po individualnim stambenim objektima. Svjesni smo da ova količina ne može omogućiti dodjelu zaštitne maske svakom građaninu, ali cijenim da smo na ovaj način povukli odgovoran potez i pokušali da u mogućoj mjeri odgovorimo potrebi stanovništva, imajući u vidu činjenicu da u apotekama trenutno ne raspolažu dovoljnim količinama zaštitne opreme ovog tipa-rekao je Jugović na sjednici opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Danas je na području opštine Pale nastavljena i juče započeta dezinfekcija 170 zajednica etažnih vlasnika, odnosno ulaza u objektima kolektivnog stanovanja, dok je još ranije završena dezinfekcija objekata javnih ustanova i preduzeća, od kojih će neki, shodno potrebi, biti više puta pokriveni higijenskom zaštitom ovog tipa.

Filter 2019