Thu. Feb 25, 2021
ћирилица /латиница

ПАЛЕ: Од сутра подјела 3.000 маски становништву

Извор: СРНА

Општина Пале од сутра ће почети дистрибуцију 3.000 заштитних маски намијењених грађанима, како би бар дјелимично одговорила потребама становништва за заштитним средствима, саопштено је из општинске управе.

Kонтигент од 3.000 заштитних маски за грађане је максималан број који је у овом тренутку могао бити обезбијеђен, објављено је на званичном сајту општине Пале.

Број заштитних маски које ће бити поклоњене грађанима је ограничен и ријеч је о маскама за вишекратну употребу – могу се хигијенски третирати прањем и пеглањем.

Маске ће бити дистрибуисане на сљедећи начин – за дистрибуцију представницима заједница етажних власника задужено је предузеће “Пале-стан” на број телефона 057/224-769, а предсједници ових заједница обавезни су да појединачно дођу у просторије предузећа, преузму маске и даље их дистрибуишу у својим заједницама, водећи рачуна о томе да их добију они појединци којима су најнеопходније.

Представници мјесних заједница ће у сарадњи са волонтерима Црвеног крста Пале вршити дистрибуцију заштитних маски у индивидуалним стамбеним објектима на свом подручју, водећи рачуна о томе да их дијеле по приоритетима.

Општина Пале, у сарадњи са предузећима из области текстилне индустрије, од почетка дешавања у вези са пандемијом вируса корона настоји да обезбиједи довољну количину заштитних маски за јавна предузећа и установе, полицију, ватрогасце и све друге службе од општег значаја, што је у значајној мјери оптеретило и производне капацитете.

Свјесни смо да ова количина не може омогућити додјелу заштитне маске сваком грађанину Пала, али, истовремено, цијенимо и да ова дистрибуција представља одговоран потез којим локална самоуправа настоји да у могућој мјери одговори потребама становништва, имајући у виду и чињеницу да и на слободном тржишту, односно у апотекама, тренутно не располажу довољним количинама заштитне опреме овог типа“, навели су из општине Пале.

Filter 2019