Sun. Feb 28, 2021
ћирилица /латиница

ПАЛЕ: Нема заражених, под надзором 130 лица

Извор: СРНА

У општини Пале нема обољелих од корона вируса, а 130 лица је под надзором надлежних служби, што је за једно лице мање него јуче, саопштено је из Штаба за ванредне ситуације ове локалне заједнице.

Иако су се надлежној служби Дома здравља Пале пријавила четири нова лица која су стављена под здравствени надзор, а стигла су из Србије, Хрватске, Њемачке и Турске, у међувремену је за пет особа престала да важи мјера самоизолације, тако да је укупан број лица под надзором мањи него претходног дана.

Из Штаба за ванредне ситуације наводе и да су сва лица која је контролисала општинска Kомунална полиција поштовала прописане мјере, а као важан и у овом тренутку позитиван детаљ истичу и чињеницу да ниједна особа која је под четрнаестодневним здравственим надзором није пријавила било какве симптоме који би подразумијевали потребу за љекарским прегледом у посебној просторији овдашњег Дома здравља, предвиђеној за медицински третман лица чије стање би евентуално указивало на присуство вируса.

Иначе, општина Пале је опремила простор у овдашњој спортској дворани, намијењен за карантин, односно смјештање оних особа под прописаном мјером здравственог надзора које би евентуално прекршиле режим кућне изолације.

Општински штаб за ванредне ситуације апелује на трговце, све јавне службе и саме грађане који су у сталном радном ангажману и остварују социјалне контакте да стриктно поштују мјеру којом је наложено коришћење заштитних средстава и избјегавање блиских контаката међу лицима.

На подручју општине Пале завршена је дезинфекција јавних установа и предузећа, те вјерских објеката, коју је спровела овлаштена фирма, чије стручне екипе су јуче дезинфиковале 70 заједница етажних власника, односно улаза у објекте колективног становања, који су у надлежности предузећа “Пале-стан”, а том активношћу сутра ће бити обухваћено и стотињак преосталих заједница етажних власника у паљанским стамбеним зградама.

Filter 2019