ПАЛЕ: Нема заражених, захвалност грађанима на дисциплини

Извор: СРНА

У општини Пале нема обољелих од корона вируса, а 118 лица је под надзором надлежних служби, што је за седам лица мање него јуче, саопштено је из Штаба за ванредне ситуације општине Пале.

Оваква статистика проистиче из чињенице да је за петнаест лица истекла мјера четрнаестодневног здравственог надзора, док је у самоизолацији од јуче осам нових особа, једна која је стигла из САД, те њих седам који су се пријавили надлежној служби Дома здравља Пале као лица која су била у контакту са особом код које је тестирањем у Бањалуци потврђено присуство вируса Kовид-19.

Све те особе су у прописаној комуникацији са породичним љекарима и координатором у паљанској јавној здравственој установи и тренутно немају било какве симптоме који би указивали на присуство вируса, наводи се у саопштењу.

Из Штаба за ванредне ситуације општине Пале подсјећају да је једна особа, која је прекршила мјеру четрнаестодневне самоизолације, јуче, на начин како је то прописао Републички штаб за ванредне ситуације, смјештена у посебан простор овдашње спортске дворане, гдје ће боравити под надзором припадника МУП-а Републике Српске до истека прописане здравствено-заштитне мјере.

Kада је ријеч о поштовању полицијског часа, ситуација је задовољавајућа и биљеже се тек спорадични случајеви кршења, тако да су припадници Полицијске станице Пале ноћас прекршајно санкционисали два лица.

Општински штаб за ванредне ситуације захваљује се грађанима Пала који у великој већини поштују наредбе овог и Републичког штаба за ванредне ситуације, као и свим службама које прате њихову примјену и свим субјектима који обављају послове од општег значаја.

Filter 2019