Sun. Jan 24, 2021
ћирилица /латиница

ПАЛЕ: Додатно скраћено радно вријеме трговачких и угоститељских објеката

Извор: СРНА

Од данас је у општини Пале додатно скраћено радно вријеме трговачких и угоститељских објеката одлуком Општинског штаба за ванредне ситуације о поступању и понашању у вези са актуелном епидемиолошком ситуацијом због вируса корона.

Радно вријеме свим тржним центрима и трговачким радњама ограничено је до 17.00 часова, а свим угоститељским објектима, без обзира на тип, до 18.00 часова.

Општински штаб за ванредне ситуације истиче да постоји могућност кориговања радног времена по потреби и у складу са тренутном ситуацијом, те упозорава да ће субјекти који не буду поштовали наредбу о скраћивању радног времена бити санкционисани у складу са Законом о комуналној полицији Републике Српске.

Рад је забрањен ноћним клубовима, свадбеним салонима, спортским кладионицама, дјечијим играоницама и фитнес центрима.

Са данашње сједнице Општинског штаба за ванредне ситуације затражено је да особље и руководство паљанских вртића обезбиједе додатне мјере на оптимализацији бројадјеце која бораве у вртићима.

Директорима локалних јавних и приватних предузећа наложено је да додатно ангажују службе за одржавање хигијене и предузму додатне мјере на чишћењу и дезинфекцији простора и предузећа којима руководе.

Такође, директорима локалних јавних и приватних предузећа наложено је да предузму све неопходне радње и мјере да се пружање јавних услуга и добара у локалној заједници одвија без препрека, на начин да се обезбиједи оптималан број радника који раде са странкама, као и минимално растојање од једног метра између корисника услуга, те континуирано чишћење и дезинфекција површина које су изложене сталном контакту са странкама.

Јавном предузећу “Kомунално” Пале наложено је да изврши прање и дезинфекцију градских улица.

Filter 2019