НЕМАЊА МАЈДОВ: Подржавам одгађање Олимпијских игара

Аутор: ФИЛТЕР/С.П.


Међународни олимпијски комитет и Организациони комитет Олимпијских игара 2020. године у Токију одлучили су јуче да се Зимске олимпијске игре заказане за ову годину одложе. Званично, нови термин још увијек није одређено, али је јасно изречено да се морају одржати прије љета 2021. године. Прецизан датум биће утврђен јако брзо.


У многоме ово је пореметило планове спортистима, али истовремено сви су они и свјесни да је здравље у овом тренутку најбитније и да се прво сви заједно морамо изборити са корона вирусом ЦОВИД-19, који хара свијетом у овом тренутку и не зна се када ће стање да се врати у нормалу.


Један од оних спортиста који је са нестрпљењем чекао Олимпијске игре је и најбољи џудиста Србије и један од најбољих свјетских џудиста у категорији до 90 килограма, Немања Мајдов. Момак из Источног Сарајева је осигурао норму за Олимпијске игре и било би то његово прво учешће на највећој свјетској смотри спортиста, гдје би покушао да освоји једину медаљу која му недостаје у богатој ризници. Сада, одгађање Олимпијских игара је пореметило тај сан, само на кратко, а у разговору за наш портал истиче да се све догодило са разлогом и да он у потпуности оправдава овај потез, јер Олимпијске игре требају да имају сву своју чар, па макар то било и са закашњењем.

-Одгођене су са разлогом на који ми не утичемо и ја се слажем са тим. Здравље спортиста и њихових најближих је најбитније. Олимпијске игре су свако четири године и највеће такво такмичење и свако ко оде тамо треба да ужива у њима и већини спортиста је то сан. Апсолутно се слажем. Не знамо сада када ће бити тачно, морају се одржати до сљедећег љета. Ја бих искрено волио да буду у другој половини ове године, септембар-октобар можда, али наравно да ће људи који их организују одлучити шта је најбоље, али мислим да ће вирус тада да прође. Да ли се то слаже са мојим планом, не слаже наравно. Нема више плана и чекамо да видимо шта ће бити, рекао нам је Немања Мајдов, па наставио:

-Тренирам тек да останем у форми, с тим што је ниво мотивације све мањи јер немам неки циљ да се више спремам. Олимпијске игре су наравно циљ, само долазе касније. Видјећемо и шта се дешава са нормом, да ли бодови овако остају или ће се нешто накнадно још радити на том питању. Ја сам дубоко у норми, то није спорно, али ми је битно да останем међу првих осам на ранг листи. Битно је и да само будем здрав, да кољена издрже, да немам неких озбиљнијих повреда и да здрав истрпим до Олимпијских игара. Боже помози, ми ћемо да кренемо, а за остало ће се Бог постарати.


Предност Немање Мајдова је што је њему и теретана и сала за џудо код куће, тако да заједно са оцем Љубишом и братом Стефаном ипак може колико-толико да тренира. Позвао је и све да се придржавају инструкција надлежних и поручио им да ћемо уз позитивност на крају побиједити овог противника.

-Изолацију проводим у кући са породицом. То није и лоша ствар, сада имамо мало више времена, за шта иначе немамо толико времена због ужурбаног начина живота. Тренирам да останем у форми, мени је теретана и џудо сала у склопу куће тако да могу све да одрадим. Замолио бих све грађане и Србије и Републике Српске да поштују све мјере, да буду одговорни према себи и свима нама. Ово је борба свих нас и сваког појединца коју морамо да побиједимо и побиједићемо. Само, морамо то да урадимо да нас све то што мање кошта, са што мање људских живота и што мање суза. Битно је да истрајемо у овој борби, да будемо одговорни, да поштујемо све и да будемо позитивни јер позитивни менталитет све побјеђује.

Filter 2019