Wed. Jan 20, 2021
ћирилица /latinica

Miroslav Simović – demanti navoda iznesenih u programu OSM TV

”Smatram da zbog trenutne situacije i vanrednih okolnosti nije vrijeme za prikupljanje političkih poena. Ali očigledno je da neki ne mogu da izdrže pa potežu laži zarad osvajanja sitnih političkih poena. Zbog neistina iznesenih u prilogu dnevnika OSM televizije 28.marta, primoran sam da reagujem“, navodi se u demantiju koji je uputio Miroslav Simović, direktor Kulturno – sportskog centra Pale.

U pomenutom dnevniku objavljeno je pismo Aktiva mladih SDS-a Pale u kome se, između ostalog, tvrdi da je Simović “zaposlio partijskog kolegu za upravnika dvorane i kuma u finansijsku službu ustanove”.

“Tužbu protiv OSM televizije podnijeću zbog objave neprovjerenih navoda da je u Kulturno-sportskom centru ”Pale” zaposlen moj kum. Time je grubo narušen ugled preduzeća i moj lični ugled i moraću da reagujem na taj način da podnesem tužbu i da zatražim od OSM televizije da demantuje lažne navode iznesene u prilogu. Ovom prilikom pozivam OSM televiziju da među zaposlenima pronađe moga kuma ili bliskog srodnika – ja ću u tom slučaju podnijeti ostavku. U prilogu je pomenuto da je zaposlen upravnik dvorane.  Zaposleno je  dijete poginulog borca i nadam se da ću imati mogućnosti da ih u budućnosti zaposlim još. On je primljen po konkursnoj proceduri koja je bila objavljena, a na konkurs su se mogli svi prijaviti. Ukoliko se neko prijavio na konkurs i bio diskriminisan u odnosu na primljenog kandidata, takođe ću podnijeti ostavku“, navodi se u demantiju direktora Kulturno- sportskog centra Pale.

Što se tiče navoda Aktiva mladih SDS-a koji se odnose na kupovinu službenog automobila, Simović navodi da nije tačno da je javni tender raspisan 27. marta.

“Raspisan je mnogo ranije, kada još nije bilo vanrednih okolnosti u Republici Srpskoj. To su sredstva koja su planirana budžetom za 2020. godinu, koja su namjenska i mogu se koristiti samo u svrhu kupovine službenog automobila. Smatram da je kupovina službenog automobila nešto što je  Kulturno-sportskom centru ”Pale” potrebno nakon više od 20 godina. Kada sam preuzeo funkciju direktora, radnici su mi prvo ukazali na potrebe redovnog funkcionisanja Kulturnog centra i pećine ”Orlovače”. Mladima SDS-a mogu da poručim, ako već toliko brinu o sredstvima, da upute pismo svim funkcionerima SDS-a koji voze  pet puta skuplje službene automobile da ih prodaju i ta sredstva doniraju za pomoć u borbi protiv virusa korona“, navodi se u demantiju.


OSM televiziju pozivam na poštovanje načela novinarske struke i objektivno izvještavanje. Podsjećam, OSM televizija kupljena je novcem građana Istočnog Sarajeva, plaćena 600 hiljada KM iz gradskog budžeta i finansira se iz istog tog budžeta. Shodno činjenici da građani finansiraju njihov rad, najmanje što mogu je raditi objektivno, za razliku od toga kako rade sada. U najmanju ruku je neetično da se jedan gradski medij stavlja u službu jedne političke opcije.”

Filter 2019