Мирослав Симовић – деманти навода изнесених у програму ОСМ ТВ

”Сматрам да због тренутне ситуације и ванредних околности није вријеме за прикупљање политичких поена. Али очигледно је да неки не могу да издрже па потежу лажи зарад освајања ситних политичких поена. Због неистина изнесених у прилогу дневника ОСМ телевизије 28.марта, приморан сам да реагујем“, наводи се у демантију који је упутио Мирослав Симовић, директор Културно – спортског центра Пале.

У поменутом дневнику објављено је писмо Актива младих СДС-а Пале у коме се, између осталог, тврди да је Симовић “запослио партијског колегу за управника дворане и кума у финансијску службу установе”.

“Тужбу против ОСМ телевизије поднијећу због објаве непровјерених навода да је у Културно-спортском центру ”Пале” запослен мој кум. Тиме је грубо нарушен углед предузећа и мој лични углед и мораћу да реагујем на тај начин да поднесем тужбу и да затражим од ОСМ телевизије да демантује лажне наводе изнесене у прилогу. Овом приликом позивам ОСМ телевизију да међу запосленима пронађе мога кума или блиског сродника – ја ћу у том случају поднијети оставку. У прилогу је поменуто да је запослен управник дворане.  Запослено је  дијете погинулог борца и надам се да ћу имати могућности да их у будућности запослим још. Он је примљен по конкурсној процедури која је била објављена, а на конкурс су се могли сви пријавити. Уколико се неко пријавио на конкурс и био дискриминисан у односу на примљеног кандидата, такође ћу поднијети оставку“, наводи се у демантију директора Културно- спортског центра Пале.

Што се тиче навода Актива младих СДС-а који се односе на куповину службеног аутомобила, Симовић наводи да није тачно да је јавни тендер расписан 27. марта.

“Расписан је много раније, када још није било ванредних околности у Републици Српској. То су средства која су планирана буџетом за 2020. годину, која су намјенска и могу се користити само у сврху куповине службеног аутомобила. Сматрам да је куповина службеног аутомобила нешто што је  Културно-спортском центру ”Пале” потребно након више од 20 година. Када сам преузео функцију директора, радници су ми прво указали на потребе редовног функционисања Културног центра и пећине ”Орловаче”. Младима СДС-а могу да поручим, ако већ толико брину о средствима, да упуте писмо свим функционерима СДС-а који возе  пет пута скупље службене аутомобиле да их продају и та средства донирају за помоћ у борби против вируса корона“, наводи се у демантију.


ОСМ телевизију позивам на поштовање начела новинарске струке и објективно извјештавање. Подсјећам, ОСМ телевизија купљена је новцем грађана Источног Сарајева, плаћена 600 хиљада КМ из градског буџета и финансира се из истог тог буџета. Сходно чињеници да грађани финансирају њихов рад, најмање што могу је радити објективно, за разлику од тога како раде сада. У најмању руку је неетично да се један градски медиј ставља у службу једне политичке опције.”

Filter 2019