Sat. Jan 23, 2021
ћирилица /латиница

МИЛОВАН БЈЕЛИЦА: О Мићићевом статусу да одлучује Главни одбор, а не губитници избора

Извор: СРНА

Потпредсједник СДС-а Милован Бјелица саопштио је вечерас поводом искључења Миће Мићића из ове странке и распуштања бијељинског одбора странке, да бивши предсједници “чисте” СДС од побједника.

Бјелица сматра да Мићић треба да искористи механизме и да тражи да о његовом статусу у странци одлучује Главни одбор и Скупштина странке, да не допусти да неколико људи у “крњем предсједништву” странке, а ту су и они који су у странку ушли недавно, потру све оно што је 25 година радио.

Он је подсјетио да је Мићић у СДС-у од 1996. године и да је толико година добијао изборе.

Бјелица је оцијенио да је СДС уздрман и да је криза постала његово нормално стање.

Скоро цјелокупно мирнодопско дјеловање СДС потреса нека врста тешких одлука и унутрашњих проблема, а из тога може да се изузме једино период од оснивања до рата“, додао је он.

Он је нагласио да је данас Предсједништво странке окупирано бившим предсједницима, “губитницима избора, људима које су развлачили по улици и устоличавали за предсједника, који нису имали храбрости да се лично кандидују ни за једну функцију никада“.

Имамо политичаре без ауторитета, подршке у сопственом бирачком тијелу, али са непресушном жељом да дјелују из сјенке да подривају и роваре. Сада ми пада на памет да су они истински тројанци у нашим редовима“, навео је Бјелица.

Предсједништво СДС данас је распустило бијељински Градски одбор СДС-а, те из странке искључило досадашњег првог човјека тог одбора Мићу Мићића.

Filter 2019